onsdag 26 september 2012

Material om mat, miljö och buller i förskolan

Här är examensarbeten med arbetsmaterial, färdiga att skriva ut!

image

Hållbar utveckling i förskolan: Miljöresan, ett arbetsmaterial om återvinning och återanvändning

Ur inledningen:

Miljöresan är ett arbetsmaterial som vill inspirera till att arbeta för en hållbar utveckling. Det riktar sig mot barn i förskoleåldern. Vår tanke är att barnen ska få en ökad medvetenhet om att vi måste förändra vårt användande av jordens resurser. Barnen är vår framtid och vi önskar att de redan i tidig ålder får förankra ett levnadssätt som bidrar till en hållbar utveckling. Miljöresans aktiviteter låter barnen på ett lustfyllt sätt återanvända och återvinna vårt avfall. Målet med resan är att ni förhoppningsvis har blivit inspirerade till ett fortsatt arbete inom hållbar utveckling och att alla på förskolan ser återvinning och återanvändning som en självklar del i vardagen.

image

Barnens kostlåda: Ett pedagogiskt arbetsmaterial riktat till förskolebarn

Ur sammanfattningen:

Barn kost och hälsa är ett starkt uppmärksammat ämne i dagens samhälle. Syftet med detta examensarbete är att utveckla och utvärdera ett pedagogiskt material, Barnens kostlåda, som skall kunna öka barns förstålelse för goda kostvanor. Barnens kostlåda belyser vikten av goda kostvanor på ett lekfullt och lustfyllt sätt och beskriver för barnet vad mat gör för kroppen och hur viktigt det är med goda kostvanor.

 

image

Barnskrik och frökenprat: Ett bullerförebyggande arbetsmaterial för förskolan

Ur förordet:

Ofta har verksamheterna inte råd att lägga ner stora summor på dyra ombyggnationer, isoleringar av väggar, extra personal och liknande. Då kan detta häfte ses som ett komplement och ett billigare alternativ till bullerförebyggande arbete. I denna folder finns tips och idéer som kan sänka bullret genom ett kontinuerligt arbete. Här finns också förslag på avslappningsövningar, lyssningsövningar, barnyoga och massagesagor som ni kan göra tillsammans med barnen för att varva ner och få en lugnare stämning inomhus, då stress ofta är en bidragande faktor till en bullrig miljö.

4 kommentarer:

 1. Tack för alla dina fina tips!
  När jag bläddrade igenom häftet om buller kom jag ihåg att vi innan hade alla bestick i ett glas på bordet och att det då var lugnare innan maten och ingen som slog med besticken.... Glasen med bestick i ska jag återinföra igen.

  Lakanstipset var också bra. Så har jag när jag har saker ute... Smart att ha så inne också och så läggs allt lego ner på en gång och inget slängs i med en massa ljud som följd..

  Mathäfet ska jag också titta igenom... 6 meter tarm är mycket tarm. Hur får allt plats i kroppen kan man undra...

  Tack än en gång för alla användbara tips!

  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta!
   Ja, enkla tips är ju de bästa! Bra att tänka till kring något så viktigt som vår(och barnens!) arbetsmiljö.
   Tack för din kommentar!
   Maria

   Radera
 2. Kikar in här ibland och inspireras. Jag har skrivit det översta exarbetet kul att du hittat det �� hoppas det fanns nå roligt i det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt, tack för din inspiration!
   Maria

   Radera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...