tisdag 16 oktober 2012

Bilderböcker Tips del 2

I tävlingen om boken Mattestjärnor i förskolan fick deltagarna dela med sig av deras favorit-böcker för barn. Här kommer nu andra delen av tipsen med motiveringar.´

Se även boktips del 1!

Alla barnen säger godnatt

Mitt tips är Alla barnen säger godnatt av Måns Garthon. En mycket rolig rimbok om hur det kan gå till när alla barn skall gå och sova. Roliga bilder som går att prata kring med många saker som även passar att räkna. Bra skrivna rim som alla barn kan kännaigen sig i. Många goda roliga lässtunder har vi haft kringden boken!

En favorit är Sagan om den underbara familjen kanin och godistrollet. En läskig bok för de äldre förskolebarnen med välarbetade illustationer som fångar deras intresse och skapar samtal med och mellan barnen.

Knacka på!

För de minsta barnen i förskolan är "Knacka på" av Anna-Clara Tidholm fantastisk. Den engagerar barnen och de kan delta aktivt med kroppen genom att knacka på alla dörrar. de lite äldre barnen lär sig boken utantill och kan på så vis läsa för de yngre.

Historien Om Någon (inbunden)

Jag tipsar om "Historien Om Någon"! En lagom spännande bok för de yngre barnen. På sista sidan brukar vi fästa en röd tråd så när sagan är slut är det vår tur att få följa tråden och se vad vi hittar...... : )

Pelle på planetfärd

Pelles planetfärd

Våra barn på förskolan älskar böckerna om Pelle, av Jan Löf. Alla hans böcker tilltalar barn, det finns en bok om olika bilar för små barn som gillas av de minsta. Bilderna är inte vackra men det är nåt som tilltalar barnen.

Billy på sjukhus (inbunden)

Billy på sjukhus

Min och barnens favorit är böckerna om Billy, av Birgitta Stenberg. Men när jag själv var liten var min klara favorit "Nu ska här bli andra bullar" av Gunilla Hansson!

Flaxa med vingarna (inbunden)

Det finns så många bra bilderböcker men jag vill tipsa om en riktigt gammal goding. Den heter flaxa med vingarna och är skriven av PD Eastman. Den handlar om en pojke som hittar ett ägg på marken så hittar han ett bo till det. Men allt är inte vad det ser ut som. Det här är en bok som innehåller massor av matte , en underfundig historia , ett empatiskt budskap, så är den dessutom väldigt rolig. Jag har läst den i många år och för många barn mellan 2 och 7 år och vi har alltid lika roligt.

Sifferjakten

Jag vill tipsa om boken "Sifferjakten". En bra sagobok som handlar om matte och finns även lite tips på matteaktiviter i boken.

Tio vilda hästar : en räknesaga (kartonnage)

Tio vilda hästar – en räknesaga

Jag vill tipsa om en barnbok som heter:
Räknesaga skriven av Rottböö Grethe. Den handlar om 10 vilda hästar som springer omkring och en efter en försvinner och till slut blir det bara 1 häst kvar som känner så ensam så han beslutar att springa tillbaks för att hämta de andra. Så först får barnen vara med att räkna mellan 10-1 och sedan från 1-10. En uppskattad bok på min förskola.

Fia och djuren på dagis

Bara älskar boken om Fia och djuren på dagis och det gör barnen också.
Har många favoriter men detta är nog den bästa

Ärtan går luciatåg (inbunden)

Mitt tips på en bra barnbok är
"Ärtan går luciatåg" En bok som handlar om dilemmat att behöva välja och inte riktigt veta vad man vill välja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...