tisdag 13 augusti 2013

Om inskolning på förskola

Det debatteras en del kring de olika metoderna för inskolning av barn på förskolan. Jag tror nog att alla metoder har sina för- och nackdelar och att mycket beror på hur pedagogerna arbetar, vilket slags barn det gäller och även föräldrarna. Såhär i uppstart tänkte jag i alla fall presentera lite olika tips och artiklar kring inskolning. Kanske något att ge till föräldrar eller diskutera på ett personalmöte!

Tidningen förskolan har många artiklar kring inskolning, t ex som heter Olika modeller för inskolning och Föräldraaktiv inskolning.

På bloggen På förskolan finns några reflekterande inlägg kring inskolning/invänjning

image

Även hos bloggen Förskolebloggen finns ett inlägg om Kort eller lång inskolning

image

Är ni intresserade av att läsa mer finns en bok som heter En bra start – om inskolning och föräldrakontakt i förskolan skriven av Marie Arnesson Eriksson utgiven av Lärarförbundets förlag. Från Natur och Kultur kommer boken Välkommen till förskolan av Camilla Wessman som handlar om tiden före själva inskolningen till den första tiden efter inskolningen av ett nytt barn och dess familj i förskolan.

imageimage

Babyhjälp har skrivit om inskolning till föräldrar och Vi föräldrar har 8 tips för en bra inskolning på förskolan. Hos Förskolelivet finns också en artikel om inskolning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...