måndag 9 maj 2016

Prenumerera på e-barnböcker!

Tänk er Spotify fast med barnböcker. Det är boksnok. Jag minns inte riktigt när jag hörde talas om Boksnok för första gången, men jag minns att jag blev nyfiken. Tjänsten har funnits ett tag och provats fram under flera år. Många stora förlag har böcker där, även t ex Natur & Kultur, där jag ju jobbar. 


Som det är nu finns flera hundra böcker att välja på, kategoriserade och en del även med animationer och uppläst ljud. Man kan skapa en favorit-lista och även spara ner så man har tillgång till valda böcker offline.
 
Min treåring gillar verkligen att lyssna på böcker via boksnok-appen. Vi hoppas på fler böcker med ljud. Detta är ett alternativ för oss istället för tvn, t ex när jag lagar mat. Jag har läst en del av böckerna för henne också, och där är det ju galet smidigt att det finns så många att välja mellan och också praktiskt om man är på resande fot. Men en "riktig" bok är ändå mysigare när man sitter tillsammans på det viset.

En stor fördel med boksnok på förskolan, tror jag, är möjligheten att koppla till en projektor och visa boken på väggen!
Detta gör att alla ser, ni kan se barnen mer i ögonen (ni läser på paddan, de tittar mot väggen och er) och ni kan prata mer om det ni läser. Perfekt! 
En annan möjlighet är för de barn som behöver dra sig undan för att vila lite, eller för de som inte alltid uppskattar den "vanliga" bokstunden. 

Fördelar: ett fint, överblickbart utseende som är lättanvänt. Bra med möjlighet till offline-läsning, samt hög kvalitet på innehållet. 
Önskemål: fler böcker med uppläsning, möjlighet att välja vilka böcker som ska vara tillgängliga för barnet att välja. 

Man kan testa gratis i två veckor, sedan kostar det 69 kr i månaden. Vad jag förstår har boksnok samarbete med förskolorna i några kommuner, kanske är något mer på gång! 

---------
Boksnok har gett mig möjligheten att testa tjänsten, ingen ersättning har utgått. Alla åsikter är mina egna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...