fredag 19 februari 2010

Alfabetsklister

Jag fortsätter på alfabets-spåret.

Jag har gjort ett dokument med alfabetet på. Man kan ju ha det till lite av varje, men min idé är att barnen får klippa ut bokstäver i tidningar och sedan klistra på, så har de skapat ett eget alfabet. Kan barnen redan ordningen kan man ju givetvis ta ett tomt papper!

Med denna aktivitet tränar barnen att identifiera bokstäver, alfabetsordning, klippa, klistra. Inte minst är det mysigt och ger en källa till samtal om bokstäver!

Jag använder små bokstäver eftersom jag jobbar på montessoriförskola, men det är ju valfritt.Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. "Jag använder små bokstäver eftersom jag jobbar på montessoriförskola". Kan du inte utveckla detta för mig som inte är så insatt i montessoripedagogiken? Tycker det är intressant just om man väljer att skriva gemener eller versaler till barnen.

    SvaraRadera
  2. Inom Montessori så arbetar man främst med gemener eftersom det är den skrift som barnen kommer att möta samt använda själva när de skriver. Dessutom brukar versalerna komma "av sig självt".

    Jag tänker lägga upp inlägg där jag berättar mer allmänt om Montessori, det finns mycket bra tankar och idéer som alla kan ta in, även om man inte jobbar inom Montessori.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...