fredag 5 mars 2010

Dataspel!

Har ni dator i er verksamhet som barnen får använda?

Ladda i så fall ner dessa spel! de är gratis och jättebra! (och är dessutom små i filstorlek)

sebran är för 4-9åringar och tränar siffror, antal, bokstäver mm


minisebranär för 2-6åringar och där får man öva på att känna igen färger, vilken är annorlunda, lära känna siffror och bokstäver.


stampär ett superenkelt ritprogram. Det finns sex olika bakgrunder och sedan en massa stämplar som barnen får fylla bilden med.


dessa spel spelar man direkt via hemsidan:

helpkidslearn har olika spel för nybörjare (öva att använda musen ex) pussel, olika ritprogram. Lättförståeligt!papunet är egentligen specialpedagogiska men passar ju yngre barn ändå! de har domino, memory, soduku, pussel och ritövningar bland annat.


Det jag tycker är roligt med dataspel är att de är interaktiva, barnen får respons direkt. Dessutom tilltalar de barnen med rörlig bild och eventuellt ljud.

Har ni några tips på liknande?

4 kommentarer:

 1. Trevligt inlägg! Ska just till att skriva examensarbete om datoranvändning i förskolan. Nu kände jag genast att jag måste prova om min 1,5-åring klarar minisebran. =)

  SvaraRadera
 2. Hej, vilken fin sida du har.
  Ett tips på en länk: www.pegebogen.dk
  Och det är precis det det låter som - en pekbok på nätet. Här kan man både se och höra tex höna, katt, hund, såg, piano, vattenkran, krokodil. Jag brukar se på dem med barnen, men har oxå tänkt prova ut den på samlingstunden och låta barnen höra ljudet och så får de säga vad det är. På den sidan finns många linkar vidare ...

  SvaraRadera
 3. Tack tack!

  Och tack för länktipset, det var en mysig sida!

  SvaraRadera
 4. Tux Paint är toppen!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...