onsdag 7 april 2010

Prepositioner tips

Mari skrev till mig och undrade om jag hade några tips på prepositioner. Här är lite övningar, bilder mm.

Tyvärr har jag inga bra tips på sånger eller ramsor... Men det kanske ni har? Kommentera eller maila i så fall!

På lektion.se finns en lektion som heter Träna preposioner, som är ett fint bildmaterial.

Kizclub har kort med prepositionerna i svartvitt och i färg.

Esl-sidorna har givetvis också flashcards:


 Sparklebox har några lite roliga bilder; Where is Humpty? och Where is the spider?Ute i skogen är det ju ett ypperligt tillfälle att jobba med prepositioner. Ställer er bakom ett träd, bredvid en kompis, på en sten osv osv. Ta med er ett gosedjur som hamnar på olika ställen. 

Har försökt leta runt bland mina favoritsidor, men har inte hittat mycket. Verkar inte som att man arbetar så mycket med prepositioner med förskolebarn!?

1 kommentar:

  1. Lägesord arbetar man väl med en del i förskolan? Boken Leka och lära matematik ute tycker jag är en fantastisk bok för att träna just lägesord och andra matematiska begrepp utomhus. Förutom det du beskriver att man kan göra i skogen finns det exempel på lekar där man tränar på att beskriva var saker förhåller sig i jämförelse till andra. Har använt boken en del under min VFU och har nu beställt den själv. http://www.bokus.com/b/9789197703611.html

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...