måndag 28 maj 2012

Barnsånger med noter

Jag har hittat ett litet häfte med några välkända barnsånger med noter till, extra bra är att det är gratis!

Sånger som ingår:

Ack hur skönt, Alla fåglar kommit ren, Blinka lilla stjärna, Björnen sover, Vi ska gå ut, Lilla ängeln, Imse vimse spindel, För högt i luften, Lilla snigel, Törnrosa var ett vackert barn, Grön grön grön och Sommar’n är här.

 

image

Ladda ner sånghäftet

4 kommentarer:

 1. Hej ,
  jag leta efter en veckodagssång...egentligen mera en sånglek...barnen ställer sig bakom varandra och varje barn är en veckodag.. först sjunga man om måndag ..sedan kommer man till texten att måndagen försvinner då springa de barnen som är måndag virvlande runt och ställer sig sedan sist i kö...sedan samma med tisdag..där lär barnen sig att även om måndagen försvinner återkommer den efter en vecka igen..dock ha jag glömt texten. Kanske du känner till texten ? skulle vara tacksam för hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej
   Dagarna de går och går efter varandra: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag.
   Dagarna de går och går efter varandra: måndag försvann.
   Måndag, måndag kom tillbaks för det fattas en dag,
   måndag, måndag kom tillbaks, tack ska du ha.

   Efter måndag sjunger man tisdag på samma sätt och alla veckans dagar.

   Radera
 2. Hej!

  Vi jobbar med Bockarna bruse och vill spela den på gitarr. Vet ni vilka ackord som passar?

  Lilla bocken Bruse trippa över trollebro Nu tar jag dig sa trollet
  Vad svara bocken då? Nej nej nej, ta inte mig, ta den som är efter mig.
  Ta du mellanbocken stor och fet och tjock en.

  Mellanbocken Bruse trampa över trollebron. Nu tar jag dig sa trollet.Vad svara bocken då? Nej nej nej, ta inte mig, ta den som är efter mig. Ta du stora bocken, stor och fet och tjock en.

  Stora bocken Bruse klampa över trollebro. Nu tar jag dig sa trollet. Vad svara bocken då? Rädd för di det är jag ej, kom du bara upp till mig, sa den stora bocken stor och fet och tjock en.

  Så här går den:
  Stora bocken Bruse stånga trollet ner i ån och alla bockar bruse går trygga över bron.
  Nu är denna visa slut, bockarna går ofta ut att i skogen beta,äta och bli feta.

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 3. svar till anonym: sången du söker är kanske. dagarna de går ovcj går eftert varandra, måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag. måndag försvann! måndag måndag kom tillbak annars fattas det en dag. /elin forsman
  elin.forsman@gmail.com

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...