onsdag 24 oktober 2012

Bilderböcker tips del 3

I tävlingen om boken Mattestjärnor i förskolan fick deltagarna dela med sig av deras favorit-böcker för barn. Här kommer nu tredje delen av tipsen med motiveringar.

Se även Boktips del 1 och boktips del 2!

Kråke i mammas mage

Kråke i mammas mage

Jag vill tipsa om Kråke-böckerna av Marie Bosson Rydell.

Här kommer mc-polisen

Här kommer MC-polisen

Jag vill tipsa om halvan-böckerna.

Vännerna i kungaskogen

Mitt tips är boken " Snick & Snack- Vännerna i Kungaskogen bygger en koja". Boken handlar om kompisrelationer och hur man ska vara mot varandra. Boken är bra att använda om man t ex ska ha ett kompistema.

Maskerad (inbunden)

Ett boktips är boken Maskerad.

Farmor hyr en katt (inbunden)

Tipsar om den underbara boken 'Farmor hyr en katt' av Ceseli Josephus Jitta. Boken handlar om en farmor som blir ensam när farfar dör och bestämmer sig att via internet hyra en katt. Våra 4-5 åringar älskade boken och den lästes om och om igen.

Jag gillar knacka på, gruffalon och Lisen kan inte sova.

Bockarna Bruse på badhuset (inbunden)

Oj, det finns en massa bra böcker.. En ny favorit Bockarna Bruse på badhuset av Björn Rörvik, det är en bekant historia som lockar till skratt!

Adjö, herr Muffin

Jag såg att "Anonym" redan rekommenderat "Historien om någon".
Det var min favoritbok när jag gick på dagis som liten och är fortfarande guld hos både mig och "mina" förskolebarn. Den är sååå spännande och väcker diskussioner varje gång vart det röda snöret går!
Får man inte rekommendera en bok som redan blivit tipsad så väljer jag i såfall Adjö Herr Muffin!

Vem räddar Alfons Åberg? (kartonnage)Pinos födelsedag (inbunden)

Hej! Jag vill tipsa om Är Alfonsboken Vem räddar Alfons Åberg av Gunilla Bergström. Passar bra att läsa när man pratar om empati och förhållningssätt. Visa på att man inte behöver slåss.
Annars är Petter och hans fyra getter en bra bok som du kan få in matematik. rim och färger.
För de allra minsta så rekommenderas Pino böckerna av Eva Pils och Agneta Norelid. Fina bilder kort text och barnen älskar dem. De sista jag rekommenderar är Stina Wirséns böcker Vem... Helt fantastiska som tar upp många bra ämnen.

Findus flyttar ut

Findus flyttar ut

Jag rekommenderar böckerna om Pettsson och Findus av Sven Nordqvist. Roliga och otroligt fantasifyllda teckningar med massa kul detaljer.

Jag vill rekommendera en bok som heter Barnens bästa bild-ord-bok av Kari Grossmann. En väldigt mångsidig bok. Den innehåller en stor bild över bägge sidorna t.ex från badhuset med en MASSA saker,sen finns det en ram runt den stora bilden där det finns flera olika saker som man ska leta i den stora bilden t.ex en badring, badbyxor, cyklop mm. En bok som uppmuntrar till samtal och egna berättelser. Saker att peka på som sen blir till ord. Mina söners(Nu 20 och 17)favorit när de var små och nu har sambons barnbarn hittat den. Jag brukar hitta på egna sagor med hjälp av bilderna i de olika miljöerna och sätta in barnbarnets namn i sagan och de vill bara höra mera. 18 olika miljöer, skogsutflykten, spökslottet, byggarbetsplatsen, loppmarknaden, bondgården m. fl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...