fredag 19 augusti 2016

Spökbarnen - saga med konkret material

Titta vad jag hittade när jag började följa ett nytt instagram-konto, pedagog.inspiration! Det är ju spökbarnen! :)  Såhär skriver Nea Elyoussoufi (som står bakom kontot) om bilden:

För att utveckla och stimulera barnens språk men även öka begreppsbildning så använder jag mig ofta utav olika sagor. En "ny" saga som jag ordnat är Spökbarnen som ändrade färg. Med ett konkret material så fångas barnens intresse mycket enklare och gör att det blir enklare att förstå innehållet.
Materialet är hämtat från Förskoleburken.
Istället för att använda dessa till flanosaga så ville jag ha dem stående, jag gjorde även två sidor på spökerna, ena sidan när de är vita och sedan den andra färgen, för barnen ska få en bättre förståelse om vad som har hänt.

Det är så kul att se mina material ute i verkligheten och se hur de anpassas och används på olika sätt. Såklart super att skapa en saga med material istället för "bara" bilder. Härligt taktilt och konkret.

Tipsa gärna mig om ni har använt mina material. Jag lägger gärna upp här eller länkar vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...