onsdag 28 mars 2012

Gratis arbetsmaterial inom matematik i förskolan.

Jag snubblade över ett examensarbete med fint arbetsmaterial och i och med det letade jag rätt på många fler! Här kommer några examensuppsatser som även innehåller praktiskt material, lärarhandledning osv om matematik i förskolan!

image

Mattegymnastik

Om materialet:

Syftet med examensarbetet var att ta reda på hur lärare i förskola/förskoleklass arbetar med matematik och att utveckla samt testa arbetsmaterial som bidrar till barns matematikinlärning på ett lekfullt sätt. Ett av resultaten blev Mattegymnastik som är ett kompendium med rörelselekar och lärarhandledningar där lekarnas matematiska innehåll synliggörs.

 

image

Matteskatten: Ett arbetsmaterial för förskolan

Såhär skriver författaren själv om materialet:

Min tanke med examensarbetet var att utveckla ett matematiskt arbetsmaterial för användning i mitt framtida yrke som förskollärare. Resultatet blev Matteskatten, en skattkista fylld med
olika hjälpmedel samt lärarhandledningar med förslag till aktiviteter för användning i förskolans utomhusverksamhet.

image

Leka Matte: Utveckling av ett arbetsmaterial för förskolan

Om materialet:

LekaMatte är ett matematiskt arbetsmaterial som vänder sig till barn och pedagoger i förskolan. Materialet utvecklades för att kunna användas i den dagliga verksamheten ute och inne.

image

Matematikverktyget: Ett matematiskt arbetsmaterial för förskolan med lärarhandledningar

Om materialet:

Tanken med examensarbetet var att utveckla ett konkret matematiskt arbetsmaterial som kan ses som ett komplement till förskolans matematikutövande. Resultatet blev Matematikverktyget som innehåller lärarhandledningar och själva materialet till de olika matematiska aktiviteterna.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Examensarbetet "Matteskatten", som du lagt upp på bloggen, är grunden till boken "Matteskatten: matematik i förskolan" som gavs ut hos Gleerups i nov -2010!
    Tips på en bra, tydlig och lättförståelig bok!

    Hälsningar Mia

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du besöker min blogg!
Jag blir så glad för era kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...